سیدمهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز،«لطفا سری به جمعه بازار خودرو مجیدیه بزنید. قرار بود مثلا این جمعه بازار از پشت نمایشگاه بین المللی به محل فعلی، مقابل مجیدیه ۳۳ منتقل شود تا از بار ترافیکی بولوار وکیل آباد و ورودی طرقبه کم شود، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه مشکلات مضاعفی به مجیدیه منتقل شد.» سروصدای ابتدای صبح روز تعطیل خودروها، ترافیک لکهای و ادامه دار محل استقرار خودروها در جمعه بازار و نیز نزاع و درگیری که گاه به صورت لفظی بین خریدار و فروشنده رخ میدهد، همه و همه بخشی از مشکلات شهروندان در جمعه بازار خودرو است.
چند سال پیش با هدف کاهش حجم ترافیک بولوارنمایشگاه، بازار خودرو پشت نمایشگاه در روزهای جمعه به زمین بزرگی، درست روبه روی مجیدیه ۳۳ منتقل شد، اما این حجم از حضور خودروها در روز جمعه، ترافیک سنگینی به این بولوار تزریق کرده است و همین معضل، طی چندین پیامک مردمی به تحریریه صدای مردم، ما را برآن داشت تا در یک رصد میدانی، صبح جمعه وارد بازار خریدوفروش خودرو شویم.
مرتضی شرافت، یکی از ساکنان بولوارمجیدیه، در چند قدمی جمعه بازار خودرواست. این شهروند میگوید: روزهای جمعه بابت تعداد زیادی خودرو که اطراف بازار خریدوفروش ماشین پارک شده است، نمیتوان در مجیدیه رفت وآمد کرد. دست کم باید یک ربع تا ۲۰ دقیقه در ترافیک ورودی بازار منتظر بمانیم و بعد از محله خارج شویم.
او بیان میکند: شهرداری به حال مردم این محله فکری بکند. نمیدانم چه کسانی این کار را انجام میدهند، اما معمولا از حدود ساعت ۹ روزهای جمعه، دوربرگردان روبه روی در خروجی بازار با زنجیر بسته میشود و خودروها مجبور هستند مسافت زیادی را طی کنند تا از دوربرگردان بعدی دور بزنند. این کار طبیعتا ترافیک زیادی در طول بولوارمجیدیه ایجاد میکند.
به داخل بازار میرویم و با فروشندگان گفتگو میکنیم. قاصدی که در کار خریدوفروش خودرو است و از فروشندگان قدیمی این بازار است، میگوید: هزینه ورودی هر خودرو به بازار ۲۶ هزار تومان است. درعین حال خدمات خاصی هم داده نمیشود. زیر سرما و گرما باید منتظر خریدار خودرو باشیم.
او میافزاید: مسئولان دست کم خدماتی در قبال هزینهای که دریافت میکنند بدهند.
هوا رو به گرما میرود و تشنگی همراهمان میشود. با کمی جست وجو متوجه میشویم که شیرهای آب خوری این بازار به طور کامل جمع شده است و تنها چند غرفه در این بازار بزرگ درحال فروش آب معدنی و مواد غذایی هستند، بنابراین همه خریداران و فروشندگان و حتی مراجعان برای تامین آب آشامیدنی باید به غرفههای فروش آب مراجعه کنند. درعین حال، خواسته اصلی و مهم ساکنان و مراجعان، حل مشکلات کوچک موجود در بازار نیست.
مصطفی راشدی با بیان اینکه پنج سال است در این محله زندگی میکند، میگوید: این محل در طول هفته، سه نوع بازار با کارکرد مختلف را در خود جای داده است که هرکدام معضلات خاص خود را دارد.
او ادامه میدهد: یکشنبه و چهارشنبه و جمعه همیشه در این محل، بازار هفتگی دایر است و جمعیت حاضر در این منطقه جغرافیایی باعث شلوغی و ترافیک میشوند. این حجم از خودرو و افراد، طبیعتا آلودگیهای صوتی و ترافیکی ایجاد میکند که آسایش مردم محله را از بین میبرد. بارها از شهرداری منطقه و ۱۳۷ درخواست کرده ایم که این بازار به مکانی خالی از سکنه منتقل شود، اما هیچ اقدامی انجام نگرفته است.
برای پیگیری مطالبات مردمی به سراغ متولی بازارهای شهری یعنی سازمان سامان دهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری مشهد میرویم. سخنگوی این سازمان در پاسخ به درخواست شهروندان برای جابه جایی بازار میگوید: قرار است زمین جمعه بازار خودرو مجیدیه به صاحبان پلاک ۱۷۶ واگذار شود. این زمین به زودی تخلیه میشود و به محل دیگری در نزدیکی بازار منتقل خواهد شد که درحال آماده سازی زمین مذکور هستیم. سیدحمزه علوی با اشاره به هزینه دریافت شده از فروشندگان خودرو میگوید: این هزینه فقط بابت ایجاد بستر مناسب عرضه و تقاضا و تامین امنیت، حفظ نظافت و... خرج میشود و صرفا هزینه نگهداری بازار است.
او میافزاید: در این بازار، کارشناسی رنگ، قیمت گذاری و استعلام پلاک شهربانی خودرو از دیگر اموری است که با همان هزینه اولیه کمتر از ۲۷ هزار تومان برای فروشندگان انجام میشود که انجام این امور در سایر نقاط شهر هزینهای به مراتب بیشتر را شامل میشود. دریافت این مبلغ طبق مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد است و رقم دریافتی مطابق جدول مصوب به سازمان ابلاغ شده است. سخنگوی سازمان سامان د هی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری مشهد بیان میکند: شیرهای آب خوری بازار به دستور ستاد کرونا جمع آوری شده که برای جبران این خلأ، برای تامین آب معدنی اقدام شده است.